Wednesday, February 28, 2007

Alahai

"Chait!" aku. Terkujat... Terperanjat.

Stand motor jerangkung itu sudah berkarat. Rongak dan tajam. Bila berlawan dengan ibu jari kaki aku tentulah ibu jari yang rabak. Mujur tidak banyak. Letak minyak gamat. Berhenti darah. Tentu pedih bila mandi pagi esok.

Kalau selalu berangan begini lah jadinya. Sebenarnya aku bukan berangan. Cuma aku tidak memberi perhatian kepada apa yang aku lakukan ketika itu. Bila aku ingat kembali, rupa-rupanya fikiranku bercelaru sebab banyak tugasan yang perlu disiapkan. Alahai... Nasib la ibu kaki. Aduh duh duh! Fus!

6 comments:

Anonymous said...

mudah2an cepat sembuh ye....

pB said...

salam Pak Teh..

pertama kali singgah di rumah Pakteh ini...

pB harap luka di kaki cepat sembuh...
tak kan guna minyak gamat aja??

Ayah said...

stand motor tu ok tak?

Junita said...

Biasa la pakteh...
Perkara berdarah berdarah ni dah biasa dlm kehidupan monster mom... lumrah hidup org yg clumsy nih..

Cik Kema said...

ha... lain kali hati2 yer pak teh :)

jaffrizaini said...

ish ish, pakteh kalau ya pun banyak pikir .. hati2 di jalan raya